ALU klizne stijene

Ugradnjom kliznih stijena na elegantan se način spaja vanjski prostor s interijerom  uslijed čega se učestalo koriste u modernoj arhitekturi .

Imate li u svom domu npr. prozore koje nikad ili vrlo rijetko otvarate, ili ih ne možete do kraja otvoriti? Koliko ste puta zapravo odustali od otvaranja ( pa čak i čišćenja! ) pojedinih prozora samo zato da ne morate micati zavjesu, cvijeće, fotografije i druge predmete?  Koliko ste puta poželjeli stopiti unutrašnjost doma s prirodom, posebice za vrijeme ljetnih mjeseci kada otvorena klizna stijena proširuje vaš životni prostor?

klizna_stijenaBez obzira kakvu ćete kliznu stijenu odabrati, da li klizni prozor manjih dimenzija , ili pak onaj od poda do stropa, uvijek se možete osloniti na odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju, maksimalnu vodonepropusnost i sigurnost.

Pri donošenju odluke ne treba zaboraviti na detalje koji nam puno znače u svakodnevnom životu.

Klizni otvori osiguravaju obilje svjetlosti, ali je ušteda prostora možda najvažniji čimbenik zbog kojeg se za njih odlučujemo. Naime kad je npr.  otvoren klizni prozor , krilo ne zauzima unutarnji prostor , što je posebice važno kod manjih prostora ili zatvorenih balkona i lođa. Nadalje, propuh ne može zalupiti prozor, stoga se smanjuje mogućnost loma stakla i povreda.

U konačnici klizne stijene ne odlikuje samo funkcionalnost, već i moderan i lijep izgled.